201415April
sajt info

Höst/Vår 2013-2014

Det var evigheter sen jag la upp några nya bilder här... men bättre sent än aldrig. Under bildkategorin höst/vår 2013-2014 hittar du mina senaste bilder. Klicka här
20111Juli
sajt info

Nya sommarbilder

Det är sommar, vädret är fint och insekterna är överallt. Jag har lagt in några nya bilder i galleriet: här
201124April
sajt info

Vårblommor!

Jag har varit ute med mitt makro-objektiv i det fina vårvädret och ägnat mig åt att fotografera blommor.

Dem nya bilderna finns i fotogalleriet här

201130Mars
sajt info

Facebook-stöd i Fotogalleriet

För de som använder den sociala nätverkstjänsten Facebook så finns nu möjligheten att "Gilla" bilderna i Fotogalleriet. När du klickar Gilla-knappen så läggs en miniatyr-version av den aktuella bilden upp i din facebook-logg.
201110Mars
pryl

B-Grip kamerahölster

B-Grip är en smart pryl som gör att man kan fästa sin systemkamera i en typ av hållare/hölster som antingen kan bäras runt midjan med ett bälte eller fästas utanpå ryggsäcken.

Kameran låses fast i hållaren och kan sedan bäras på ett bekvämt sätt som innebär att man har bägge händerna fria. Om man snabbt behöver använda kameran så lossar man den enkelt genom att dra i spaken för snabbfästet. Man slipper således att krångla med kameraväskan vilket minskar risken att man missar en bild. Hållaren klarar systemkamera och objektiv med en total-vikt på upp till 8kg.

B-Grip har även två användbara extrafunktioner: Hållarens bottenplatta har ett inbyggt stöd som kan fällas ut och användas som ett mini-stativ, vilket är bra om man behöver ställa ifrån sig kameran eller om man t.ex behöver extra stöd när man fotar makro. Sist men inte minst så ingår ett litet regnskydd för kameran vilket kan användas både separat eller bäras på kameran medan den sitter i hållaren.

Jag kommer använda min B-Grip flitigt nu i sommar och jag är övertygad om att den kommer bli en oumbärlig del av min fotoutrustning.

För mer info, se B-Grip's hemsida
201118Februari
artikel

Bildbehandling i Linux

Jag hittade en intressant artikel om fotoredigering i Linux. Urvalet av bildbehandlings-program för t.ex Raw-konvertering har tidigare varit ganska tunt i open source världen men det verkar alltså ha hänt en hel del på det området.

Artikeln finns här
201117Februari
nyhet

Olympus släpper ny modell

Olympus släppte nyligen modellen E-5 som är en uppföljare av den tidigare proffsmodellen E-3. E-5:an är, precis som sin föregångare helt vädertät och väldigt robust i sin design. Största skillnaderna som är värda att notera är bl.a. en ny förbättrad sensor som klarar upp till 6400 ISO, en ny förbättrad bildprocessor, högupplöst LCD skärm på 3 tum, extra kortplats för SDHC-kort, kontrastbaserad autofokus i liveview-läget och 720p filmläge.

Jag är förstås väldigt sugen att skaffa en... men E-5:an kostar i dagsläget alldeles för mycket och jag är dessutom ganska nöjd med min E-30 så det blir i alla fall inget modellbyte riktigt ännu...

DPReview.com har en komplett recension av E-5 här

Copyright

Bilderna på denna websajt får EJ användas i kommersiellt syfte utan upphovsrätts-innehavarens uttryckliga tillstånd.

Icke-kommersiell användning är endast tillåten med vissa förbehåll:

  • Bilderna får absolut inte beskäras eller modifieras på ett sätt som markant ändrar deras utseende.

  • Upphovsrättsinnehavarens namn måste nämnas i samband med bilden.

Design

Design, kod & grafik av Robin Calvin.

Denna websajt är skapad med enbart open source verktyg:

Stäng